ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Μιλάμε στα παιδιά για τους διεθνείς οργανισμούς, που έχουν ιδρυθεί με σκοπό να καλυτερεύσουν τη ζωή των ανθρώπων όλου του κόσμου και κυρίως των παιδιών.
Αν το ζητήσετε (επικοινωνήστε με τους οργανισμούς) θα σας σταλεί δωρεάν πολύτιμο και χρήσιμο υλικό από τη Unicef και την ActionAid σχετικά με τη δραστηριότητά τους και τα δικαιώματα των ανθρώπων γενικά και των παιδιών ειδικότερα.

Unicef

Στο δωρεάν υλικό που μου είχε σταλεί από τη Unicef περιλαμβάνοταν μια σελίδα με εικονογραφημένο έγχρωμο εικονόλεξο με θέμα "Η ιστορία της Unicef με λόγια και εικόνες".
 
Κλικάρετε τις εικόνες για να τις δείτε σε μεγέθυνση:
 

Αφού επεξεργαστήκαμε το εικονόλεξο και γνωρίσαμε τις δράσεις της Unicef φτιάξαμε μια αφίσα με τη λέξη Unicef, στην οποία κάθε γράμμα της μετατράπηκε σε κάποιο αγαθό που προσφέρει ο οργανισμός στα παιδιά. Την ιδέα την "κλέψαμε" από την αξιόλογη συνάδελφο Πόπη Παπουτσάκη (δείτε τη δική τους αφίσα εδώ).

 

Κλικάρετε την εικόνα για μεγέθυνση:

Ομαδική εργασία των παιδιών του 15ου Νηπιαγωγείου Αγρινίου / Ολοήμερο τμήμα / Σχολικό έτος 2013-2014 /Νηπιαγωγοί: Μαρία Πολίτου - Αρετή Τραγουλιά - Αγγελική Τσιρώνη

Το U: κατσαρόλα με φαγητό

Το N: σπίτι

Το I: ένεση (η unicef παρέχει ιατρική περίθαλψη, φάρμακα και γιατρούς)

Το C: παιδική χαρά

Το E: ντουλάπα με παπούτσια και ρούχα

Το F: σχολείο

 


ActionAid

Η ActionAid είναι ένας διεθνής οργανισμός που ιδρύθηκε το 1972 με σκοπό να παλέψει για την εξάλειψη της φτώχειας σ' όλο τον κόσμο. Ένα από τα βασικά προγράμματα της, που μπορούν να συμμετάσχουν οι Έλληνες είναι η γνωστή σε όλους Αναδοχή Παιδιού (πρόγραμμα που διαθέτουν φυσικά και οι υπόλοιποι τέτοιου είδους διεθνείς οργανισμοί). Κάθε Πολίτης μπορεί να γίνει νονός ενός φτωχού παιδιού. Η ActionAid του στέλνει τη φωτογραφία του παιδιού, τα στοιχεία του και πληροφορίες για τη γειτονιά του. Ο ανάδοχος οφείλει να δίνει κάποιο χρηματικό ποσό κάθε μήνα. Τα χρήματα αυτά πάνε στο ίδιο το παιδί και στη γειτονιά του.
 
Επειδή για κάποιο χρονικό διάστημα συμμετείχα στο συγκεκριμένο πρόγραμμα παρουσίασα στα παιδιά της τάξης κάποια γράμματα και φωτογραφίες του παιδιού, που η οικογένειά μου ενίσχυε οικονομικά κάθε μήνα... Το υλικό αυτό απoτέλεσε φυσικά ερέθισμα για ατελείωτες συζητήσεις στην τάξη...
 
 
H Ester...
 
 
Κλικάρετε τις εικόνες για μεγέθυνση:
 
Κάποιο από τα γράμματά της...
 
 
Άλλο ένα γράμμα της...

 

Σχολιάστε μέσω Facebook ή αφήστε το μήνυμά σας στον καμβά!