ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΓΛΩΣΣΑ

Το λουλούδι της Γης

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Δίνουμε στα παιδιά μια εικονίτσα με τη Γη. Την κόβουν και την κολλούν στο κέντρο ενός Α4 φύλλου. Ζωγραφίζουν τη Γη με μπλε και πράσινο - θάλασσα & ξηρά αντίστοιχα. Η Γη αποτελεί το κέντρο του λουλουδιού μας. Στη συνέχεια τους δίνουμε να κόψουν πέταλα από χρωματιστά Α4 χαρτιά. Αφού τα κόψουν και τα κολλήσουν, σε κάθε πέταλο γράφουν και μια λέξη-ευχή για τον κόσμο μας και τα παιδιά όλου του κόσμου (π.χ.: αγάπη, υγεία, ευτυχία, ειρήνη, ελπίδα...) ή γράφουν τι χρειάζονται όλα τα παιδιά του κόσμου (π.χ.: φάρμακα, γιατρούς, φαγητό, νερό, σπίτι, σχολείο...).


ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Η παραπάνω δραστηριότητα μπορεί να αποτελέσει και αντικείμενο ομαδικής εργασίας, όπου τα παιδιά συνεργάζονται για την κατασκευή μεγάλων λουλουδιών, που θα στολίσουν την τάξη μας. Το κάθε παιδί κόβει, ζωγραφίζει ή γράφει κάτι στο κάθε λουλούδι.

Μπορούμε να κατασκευάσουμε:

  • ένα μεγάλο λουλούδι με ευχές για τους ανθρώπους όλου του κόσμου (αγάπη, υγεία, ευτυχία, ειρήνη, ελπίδα...).
  • ένα μεγάλο λουλούδι με το τι πρέπει να έχουν όλα τα παιδιά του κόσμου (φαγητό, νερό, σπίτι, φάρμακα, σχολείο, ρούχα...). Στο κάθε πέταλο μπορούν τα παιδιά να ζωγραφίσουν ή να κολλήσουν και μια εικόνα σχετική. Π.χ. στη λέξη σχολείο να ζωγραφίσουν ένα σχολείο ή στη λέξη φάρμακα να βρουν εικόνες φαρμάκων (από περιοδικά) και να τα κολλήσουν κ.τ.λ.
  • ένα μεγάλο λουλούδι με τη λέξη καλημέρα σε διάφορες γλώσσες (το ίδιο θέλουμε να πούμε, αν και διαφορετικα μιλούμε!)
  • ένα μεγάλο λουλούδι με παιδιά διαφορετικής εθνικότητας. Στο ένα πέταλο να κολλήστε σκίτσο από ένα αφρικανάκι & να του δώσετε ένα όνομα, στο άλλο πέταλο να κολλήσετε σκίτσο από ασιάτη, από ευρωπαίο, εσκιμώο κ.τ.λ.
 
Δυστυχώς δεν έχω φωτογραφίσει δημιουργίες των παιδιών, οπότε έφτιαξα δύο λουλούδια εγώ, για να καταλάβετε πως περίπου βγαίνουν...
 
ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ!
 
Τα λουλούδια θα στολίσουν υπέροχα την τάξη σας και το μήνυμα ΜΟΝΑΔΙΚΟ: 
'Ολοι μαζί φτιάχνουμε τα λουλούδια της ΓΗΣ μας!
 
 
Δείγμα εργασιών των παιδιών του 15ου Νηπιαγωγείου Αγρινίου
Ολοήμερο τμήμα / Σχολικό έτος 2013-2014
Νηπιαγωγοί: Μαρία Πολίτου - Αρετή Τραγουλιά - Αγγελική Τσιρώνη

 

 

Σχολιάστε μέσω Facebook ή αφήστε το μήνυμά σας στον καμβά!