ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - ΧΡΩΜΑΤΑ

"Τα χρωματιστά κοράκια"

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Ευγένιος Τριβιζάς

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Κέδρος (Σειρά: Μακρουλά Μικρούλικα)

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Βαγγέλης Ελευθερίου

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: 

O Νικολάκης Κουνελάκης το φιλόδοξο κουνέλι δεν είναι σίγουρος τι καριέρα να ακολουθήσει. Σκέφτεται να γίνει πυροσβέστης, αλλά φοβάται ότι μπορεί να τσουρουφλίσει τα μουστάκια του. Αποφασίζει να γίνει μυστικός αστυνομικός, αλλά αλλάζει γνώμη επειδή μπορεί να δει τη σκιά του και να τρομάξει. Ούτε ζαχαροπλάστης μπορεί να γίνει γιατί θα τρώει ο ίδιος όλα τα λουκούμια προτού τα πουλήσει. Τελικά βρίσκει το επάγγελμα που θα ακολουθήσει! Αποφασίζει να γίνει ζωγράφος! Ρίχνεται με τα μούτρα στη δουλειά, ζωγραφίζει πολλούς πολλούς πίνακες και βγαίνει στο δρόμο για να τους πουλήσει. Όμως τα πράγματα δεν πάνε όπως τα είχε φανταστεί... Οι πίνακες του δεν αρέσουν σε κανέναν και κανείς δε θέλει να τους αγοράσει...  

Την ίδια ώρα ο Μαυρίκιος Μαυρούλης, ένα κατάμαυρο κοράκι, βρίσκεται σε ένα πάρτι που κανείς δεν ήθελε να χορέψει μαζί του, επειδή είναι μαύρο! Ο φασιανός αρνείται να χορέψει τανγκό μαζί του γιατί τον πιάνει κατάθλιψη όταν τον βλέπει, το παγώνι δε θέλει να χορέψουνε καλαματιανό γιατί του μαυρίζει η καρδιά δίπλα του και  ο παπαγάλος τον ρωτά αν έχει πένθος και δε δέχεται να χορέψει μαζί του συρτάκι! Όλοι του γυρίζουν την πλάτη και αυτός κλαίγοντας παίρνει το δρόμο για το σπίτι του. 

Καθώς περπατούσε όμως περνάει κάτω από το παράθυρο του Νικολάκη Κουνελάκη  και ξαφνικά νομίζει ότι πέφτει ο ουρανός στο κεφάλι του! Δεν είναι όμως ο ουρανός. Είναι κάτι πολύχρωμο που θ' αλλάξει ριζικά τη ζωή του! Είναι οι πίνακες του Νικολάκη Κουνελάκη, που του έρχονται όλοι κυριολεκτικά στο κεφάλι! Στην αρχή τρομάζει, όταν όμως κοιτάζει τους πίνακες του έρχεται μια ιδέα! Χτυπάει την πόρτα του Νικολάκη Κουνελάκη και του ζητάει να πάρει τα πινέλα του και να χρωματίσει τα φτερά του!

Ο Μαυρίκιος Μαυρούλης, με νέα εμφάνιση πια, παίρνει την απόφαση να επιστρέψει πίσω στο πάρτι των πουλιών, για να τον δουν και να τον θαυμάσουν όλοι. Και "δεν πέφτει έξω"! Τα πουλιά τον κοιτούν γοητευμένα και τσακώνονται για το πιο θα πρωτοχορέψει μαζί του!

Αλλά και ο Νικολάκης Κουνελάκης έγινε διάσημος, καθώς όλα τα κοράκια δεν ήθελαν τίποτε άλλο παρά να αποκτήσουν και αυτά πολύχρωμα φτερά! Α! Ο Μαυρίκιος Μαυρούλης άλλαξε και το όνομά του! Τον λένε πια Πορφύριο Εμπριμούλη και έζησε αυτός χρωματιστά και εμείς χρωματιστότερα!