ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - ΧΡΩΜΑΤΑ

"Ένα ουράνιο τόξο μαλλιά κουβάρια"

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Μαρίνα Καβαλλιεράκη

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Πέρις Χαραλαμπίδης

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Σαίτα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

Η Ουρανία, η νεράιδα του Ουράνιου τόξου, ένοιωθε πολύ κουρασμένη. Μια ξαφνική μπόρα κάτω στη Μάνη, μετά άλλη μία πάνω στην Ξάνθη, έτρεχε  να απλώσει τις κορδέλες του Ουράνιου τόξου από άκρη σε άκρη. Πραγματικά ήταν μια πολύ κουραστική μέρα!
Και εκτός από την απόσταση που έπρεπε να καλύψει, έπρεπε ταυτόχρονα να τα βγάλει πέρα και με τις ιδιοτροπίες που είχε η κάθε κορδέλα από το ουράνιο τόξο! Η μία νύσταζε, η άλλη γκρίνιαζε επειδή ήθελε να ανεβαίνει πρώτη στο άρμα γιατί θεωρούσε το δικό της χρώμα ότι ήταν το καλύτερο. 
Είδε όμως ένα χρυσό απαλό συννεφάκι και αποφάσισε να ξεκουραστεί. Και όσο εκείνη κοιμόταν... οι κορδέλες ξαφνικά άρχισαν να τσακώνονται για το ποια είναι η καλύτερη ώσπου μπλέχτηκαν μεταξύ τους τόσο πολύ καταλήγοντας σ’ ένα… μεγάλο πολύχρωμο κουβάρι!   
Όμως ακόμα και έτσι, μπλεγμένες, συνέχιζαν να τσακώνονται, το κουβάρι κύλησε και έπεσε ξαφνικά από τον ουρανό… « Ααααααααα… Πέφτουμε! Κρατηθείτε! » φώναξε η Πορτοκαλένια.  
Πέρασαν μέσα από χίλια σύννεφα, συναντήθηκαν με ένα σμήνος από χελιδόνια τα οποία είχαν ξεκινήσει το ταξίδι τους για πιο ζεστά μέρη,  μέχρι που γλίστρησαν μέσα σε μια καμινάδα! Εκεί μέσα θα χάσουν τα όμορφα χρώματά τους και θα γίνουν όλες σταχτί. Πώς θα τις σώσει η Ουρανία, μόλις ξυπνήσει και αντιληφθεί ότι δεν ήταν εκεί;
 
Στο τελος του βιβλίου θα βρείτε πολύ όμορφες διαθεματικές δραστηριότητες με αφορμή την ανάγνωση του παραμυθιού.

 

Κατεβάστε το ΔΩΡΕΑΝ ή ξεφυλλίστε το online από ΕΔΩ