ΔΙΑΤΡΟΦΗ - ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Το χοντρό μπιζέλι - Εικόνες για το τραγούδι

Ψυχοκινητική δραστηριότητα

Στο συγκεκριμένο τραγούδι γίνεται αναφορά στα εξής λαχανικά: μπιζέλι, κολοκύθι, αγκινάρα, βλίτο, σπανάκι και μπάμια.

Μάθετε στα παιδιά τα λαχανικά αυτά.

Κόψτε τις κάρτες και κολλήστε τες σε διάφορα εμφανή σημεία στην τάξη. Κάποιες τις κολλάμε στον τοίχο, άλλες τις στερεώνουμε στους πίνακες με τις εργασίες, άλλες πάνω στην πόρτα κ.τ.λ. - γύρω γύρω σε όλη την τάξη. Προσέχουμε να βάλουμε τα βλίτα και το σπανάκι πολύ κοντά γιατί ακούγονται το ένα αμέσως μετά το άλλο!

Αρχίζουμε να τραγουδάμε και κάθε φορά που αναφέρουμε ένα από τα λαχανικά τρέχουμε (χωρίς να σταματήσουμε το τραγούδι) στη σωστή κάρτα! Όσο είμαστε σε κάθε κάρτα χορεύουμε και κάνουμε τις κινήσεις που λέει το τραγούδι (χορεύουμε τσιφτετέλι στα μπιζέλια, χτυπάμε παλαμάκια στα κολοκύθια, στην αγκινάρα χορεύουμε υποθετικά ταγκό κ.τ.λ.)

Αξίζει να το δοκιμάσετε. Αρέσει πολύ στα παιδιά! Αν έχετε πολλά παιδιά καλό είναι να χωριστείτε σε ομάδες και να το τραγουδήσετε τόσες φορές όσες είναι και οι ομάδες σας...

[Σημείωση: Τη λέξη Βλίτα εδώ θα τη βρείτε γραμμένη με "ι" και όχι με "η". Με "ι" υπάρχει στα περισσότερα Ελληνικά ορθογραφικά λεξικά αν κάνετε μία έρευνα -Μπαμπινιώτης, Τεγόπουλος κ.λ.π.-. 

http://www.asprilexi.com/spelling?page=2

http://www.teicrete.gr/users/kutrulis/Glosika/Mikro_Lexiko.htm ]

 

Κλικάρετε το παρακάτω κουμπί για να κατεβάσετε το αρχείο

(ΜΗΝ ΕΚΤΥΠΩΝΕΤΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΗΔΗ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ - ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ!)