ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ


"Αν κάθε μέρα"

Παρ όλο που η έννοια της αποταμίευσης στην πραγματικότητα δεν υφίσταται πλέον για τους ενήλικες της εποχής μας, λόγω των οικονομικών δυσκολιών, της ανεργείας ή της μείωσης των μισθών και συντάξεων, είναι μια έννοια για την οποία μπορούμε να μιλήσουμε στα παιδιά εστιάζοντας αρχικά στην κυριολεκτική έννοια της (την αποταμίευση χρημάτων) και γενικεύοντάς την στη συνέχεια παίρνοντας υπέροχες ιδέες από το βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου "Αν κάθε μέρα" σε εικονογράφηση της Μυρτώς Δεληβοριά.
 
Το βιβλιαράκι μπορείτε να το δείτε και να αποθηκεύσετε ολόκληρο από ΕΔΩ (pdf αρχείο).
 
"... Το βιβλίο μιλάει για την αποταμίευση από μια διαφορετική, ευρύτερη οπτική γιατί η αποταμίευση δεν είναι μόνο ο κουμπαράς των παιδιών που γεμίζει νομίσματα. Είναι μια ευκαιρία να ανακαλύψουν πως για να πετύχουν κάτι μεγάλο, αρκεί να κάνουν κάθε μέρα κάτι μικρό, να δοκιμάσουν να είναι συνεπή και να μάθουν να σκέπτονται αισιόδοξα το μέλλον..." (από την εισαγωγή του βιβλίου)
 
Πιστεύω πως είναι ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσουμε στα παιδιά είτε μιλήσουμε για την αποταμίευση, είτε όχι...

 

Σχολιάστε μέσω Facebook ή αφήστε το μήνυμά σας στον καμβά (διαλέξτε ένα από τα χρωματιστά χαρτάκια -πάνω δεξιά γωνία του καμβά-, "τραβήξτε" το στον καμβά & αφήστε το σχόλιό σας!