ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ - ΓΛΩΣΣΑ

Μαθαίνω το γράμμα Π π - όπως Περιστέρι

Το γράμμα Π π όταν μιλάμε για το Πολυτεχνείο μπορούμε να το μάθουμε από την ομώνυμη λέξη: Π π, όπως λέμε Πολυτεχνείο.

Μπορούμε όμως να το μάθουμε και από τη λέξη Περιστέρι με αφορμή την προσέγγιση του θέματος του Πολυτεχνείου μέσα από το παραμύθι της Κων/νας Αρμενιάκου "Η κυρά Δημοκρατία" , καθώς η ηρωίδα του βιβλίου η κυρά Δημοκρατία κρατάει στα χέρια της ένα περιστέρι. Έτσι μας δίνεται η δυνατότητα να μιλήσουμε και για το συμβολισμό του περιστεριού - σύμβολο ειρήνης - και να συζητήσουμε με τα παιδιά γιατί η κυρά Δημοκρατία στο παραμύθι μας κρατάει το περιστέρι.

 

Οι εικόνες που ακολουθούν είναι προεπισκοπήσεις των αρχείων. Τα αρχεία σε κανονικό μέγεθος μπορείτε να τα κατεβάσετε στο τέλος της ανάρτησης.

 

ΕΜΠΕΔΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Γράφω το γράμμα Π π - όπως Περιστέρι

 

ΚΑΡΤΕΛΑ ΓΙΑ ΓΩΝΙΑ ΓΛΩΣΣΑΣ

Για κάθε γράμμα που μαθαίνουμε στο νηπιαγωγείο μπορούμε να δημιουργήσουμε μια καρτέλα σχετική με το θέμα, που μας έδωσε την αφορμή να το μάθουμε. Την καρτέλα την τοποθετούμε στη γωνιά της γλώσσας (την πλαστικοποιούμε για μεγαλύτερη αντοχή).

 

ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΡΤΕΛΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

Στη συνέχεια μπορούν τα νήπια να δημιουργήσουν μια παρόμοια δική τους καρτέλα για το γράμμα Π π (η κάθε καρτέλα έχει το μέγεθος του μισού Α4 - διπλώνετε ένα Α4 στη μέση και το σκίζετε).

Στο τέλος της χρονιάς οι καρτέλες όλων των γραμμάτων θα γίνουν το βιβλιαράκι της δικής τους αλφαβήτας. 

Τα παιδιά κόβουν και κολλούν την εικόνα του περιστεριού στην καρτέλα τους. Γράφουν όπως μπορούν τη λέξη ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - περιστέρι.

Οι φορές που θα εκτυπώσετε το παρακάτω φύλλο εξαρτώνται από τον αριθμό των παιδιών της τάξης σας - το συγκεκριμένο φύλλο καλύπτει 6 παιδιά:

 

 

Κλικάρετε το παρακάτω κουμπί για να κατεβάσετε τα αρχεία.


 

Σχολιάστε μέσω Facebook ή αφήστε το μήνυμά σας στον καμβά (διαλέξτε ένα από τα πολύχρωμα χαρτάκια -πάνω δεξιά γωνία του καμβά-, "τραβήξτε" το στον καμβά & αφήστε το σχόλιό σας!