ΠΑΣΧΑ  

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΜΟΜΠΙΛΕ

Τα παρακάτω μόμπιλε δε θυμάμαι από που τα έχω πάρει... Τα έχω χρησιμοποιήσει αρκετά και μου αρέσουν πολύ... Και τα παιδιά μπορούν άνετα να τα φτιάξουν μόνα τους (με την προϋπόθεση ότι κατά τη διάρκεια της χρονιάς τους δίνετε να χρησιμοποιήσουν ψαλίδι). Χρειάζονται βοήθεια μόνο στο κόλλημα...

Μόμπιλε κόκκινο αυγό (Μόμπιλε 1)

Θα χρειαστείτε:

Κόκκινο κανσόν (Για το αυγό το μεγάλο και τα μικρά αυγουλάκια, που κρέμονται)

Κίτρινο κανσόν (Για το κοτοπουλάκι)

Πορτοκαλί κανσόν ή γλασέ (Μυτούλα & φτερό από το κοτοπουλάκι)

Πράσινο βελουτέ (Για το χορτάρι)

Άχυρο

Πούπουλα

Οι πεταλουδίτσες εδώ είναι κομμένες με φιγουροκόπτη.

 

Τα αυγουλάκια που κρέμονται ανάμεσα στα δυο μικρά κόκκινα είναι από αυτό το χαρτόνι.

Μπορείτε βέβαια να βάλετε να κρέμονται από το μεγάλο αυγό 3 κόκκινα ίδια αυγουλάκια, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο όμορφο!

 

 

Και χωρίς πούπουλα...

 

Κλικάρετε το παρακάτω κουμπί για να κατεβάσετε το πατρόν


Μόμπιλε κοτοπουλάκι (Μόμπιλε 2)

Κατασκευάζουμε το παρακάτω μόμπιλε, χρησιμοποιώντας τα πασχαλινά αυγά που περιέχει το χαρτόνι από το "Παράθυρο στην Εκπαίδευση". Το κοτοπουλάκι κρατάει στα χέρια του 2 μικρά αυγά και κρέμονται και 3 μεγάλα.

 

Κλικάρετε την εικόνα για μεγέθυνση

  

 

Κλικάρετε το παρακάτω κουμπί για να κατεβάσετε το πατρόν

Απαιτείται δωρεάν εγγραφή στην ιστοσελίδα για να κάνετε download του υλικού. Μεταφερθείτε στην Αρχική σελίδα για εγγραφή.

 


Διακόσμιση παραθύρων

Από πασχαλινές παραστάσεις (κότα, κοτοπουλάκι, λαγουδάκι, πασχαλινό κόκκινο αυγό  κ.τ.λ.) κρεμάμε πολύγχρωμα αυγά από το κανσόν με τα πασχαλινά αυγά που κυκλοφορεί το "Παράθυρο στην εκπαίδευση".

Προτιμήστε να χρησιμοποιείτε στις κατασκευές μόμπιλε κουβάρι σπάγκου (σπάγκο κανάβινο), ο οποίος είναι διακριτικός και συμφέρει οικονομικά καθώς είναι πολύ φθηνός σε σχέση με τις κορδέλες. Μπορείτε να τον βρείτε σε φυσικό χρώμα ή σε ό,τι άλλο χρώμα θέλετε. Κολλάτε όλες τις κατασκευές με πιστόλι σιλικόνης.


 

 

Σχολιάστε μέσω Facebook ή αφήστε το μήνυμά σας στον καμβά!