ΠΑΣΧΑ - ΓΛΩΣΣΑ

Μαθαίνω το γράμμα Λ λ - όπως λέμε Λαμπάδα


Με αφορμή τη λαμπάδα της Λαμπρής μαθαίνουμε το γράμμα Λλ.

 

Οι εικόνες που ακολουθούν είναι προεπισκοπήσεις των αρχείων. Τα αρχεία σε κανονικό μέγεθος μπορείτε να τα κατεβάσετε στο τέλος της ανάρτησης.

 

ΕΜΠΕΔΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

- Στόλισε τη λαμπάδα σου όπως εσύ θέλεις

- Κύκλωσε τη λέξη λαμπάδα/ΛΑΜΠΑΔΑ

- Γράψε όπως μπορείς το γράμμα Λ λ

 

 

ΚΑΡΤΕΛΑ ΓΙΑ ΓΩΝΙΑ ΓΛΩΣΣΑΣ

Για κάθε γράμμα που μαθαίνουμε στο νηπιαγωγείο μπορούμε να δημιουργήσουμε μια καρτέλα σχετική με το θέμα, που μας έδωσε την αφορμή να το μάθουμε. Την καρτέλα την τοποθετούμε στη γωνιά της γλώσσας (την πλαστικοποιούμε για μεγαλύτερη αντοχή).

 

 

ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΡΤΕΛΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

Στη συνέχεια μπορούν τα νήπια να δημιουργήσουν μια παρόμοια δική τους καρτέλα για το γράμμα Λ λ (η κάθε καρτέλα έχει το μέγεθος του μισού Α4 - διπλώνετε ένα Α4 στη μέση και το σκίζετε).

Στο τέλος της χρονιάς οι καρτέλες όλων των γραμμάτων θα γίνουν το βιβλιαράκι της δικής τους αλφαβήτας. 

Τα παιδιά κόβουν, ζωγραφίζουν και κολλούν την εικόνα της λαμπάδας στην καρτέλα τους. Γράφουν όπως μπορούν τη λέξη ΛΑΜΠΑΔΑ - λαμπάδα.

Οι φορές που θα εκτυπώσετε το παρακάτω φύλλο εξαρτώνται από τον αριθμό των παιδιών της τάξης σας - το συγκεκριμένο φύλλο καλύπτει 6 παιδιά:

 


 

Κλικάρετε το παρακάτω κουμπί για να κατεβάσετε τα αρχεία.

 


Σχολιάστε μέσω Facebook ή αφήστε το μήνυμά σας στον καμβά (διαλέξτε ένα από τα πολύχρωμα χαρτάκια -πάνω δεξιά γωνία του καμβά-, "τραβήξτε" το στον καμβά & αφήστε το σχόλιό σας!