ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ - ΓΛΩΣΣΑ - ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Μαθαίνω το γράμμα Π π - όπως λέμε Παππούς

 

Οι εικόνες που ακολουθούν είναι προεπισκοπήσεις των αρχείων. Τα αρχεία σε κανονικό μέγεθος μπορείτε να τα κατεβάσετε στο τέλος της ανάρτησης.

 

EΜΠΕΔΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Γράφω το γράμμα Π π - όπως Παππούς

 

 

ΚΑΡΤΕΛΑ ΓΙΑ ΓΩΝΙΑ ΓΛΩΣΣΑΣ

Για κάθε γράμμα που μαθαίνουμε στο νηπιαγωγείο μπορούμε να δημιουργήσουμε μια καρτέλα σχετική με το θέμα που μας έδωσε την αφορμή να το μάθουμε, που την τοποθετούμε στη γωνιά της γλώσσας (την πλαστικοποιούμε για μεγαλύτερη αντοχή).

 

 

 

ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΡΤΕΛΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

Στη συνέχεια μπορούν τα νήπια να δημιουργήσουν μια παρόμοια δική τους καρτέλα για το γράμμα Π π (η κάθε καρτέλα έχει το μέγεθος του μισού Α4 - διπλώνετε ένα Α4 στη μέση και το σκίζετε).

Στο τέλος της χρονιάς οι καρτέλες όλων των γραμμάτων θα γίνουν το βιβλιαράκι της δικής τους αλφαβήτας. 

Τα παιδιά κόβουν, ζωγραφίζουν και κολλούν την εικόνα του παππού στην καρτέλα τους. Γράφουν όπως μπορούν τη λέξη ΠΑΠΠΟΥΣ - παππούς.

Οι φορές που θα εκτυπώσετε το παρακάτω φύλλο εξαρτώνται από τον αριθμό των παιδιών της τάξης σας - το συγκεκριμένο φύλλο καλύπτει 6 παιδιά:

 

Δείγμα εργασίας παιδιών

Ατομικές καρτέλες παιδιών π.χ. για το γράμμα Χ χ (όπως λέμε Χρώματα):

 

Κλικάρετε το παρακάτω κουμπί για να κατεβάσετε τα αρχεία.


 

Σχολιάστε μέσω Facebook ή αφήστε το μήνυμά σας στον καμβά (διαλέξτε ένα από τα πολύχρωμα χαρτάκια -πάνω δεξιά γωνία του καμβά-, "τραβήξτε" το στον καμβά & αφήστε το σχόλιό σας!