ΣΤΟΛΕΣ για τις ΕΠΟΧΕΣ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Η στολή του Καλοκαιριού (η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για το ρόλο της θάλασσας) αποτελείται από:

  • ένα γαλάζιο φόρεμα (φόδρα) - Στο φόρεμα εάν θέλετε κολλάτε ψάρια και φύκια...
  • μια κάπα γαλάζια
  • ένα καπέλο
  • έναν ήλιο

ΚΑΠΕΛΟ

Για το παραπάνω καπέλο χρησιμοποιήθηκαν δύο διαφορετικά χαρτόνια.

Η βάση του είναι λωρίδα (4,5 * 70) από ένα χαρτόνι με βότσαλα. Είναι προτιμότερο να κόψουμε δύο ίδιες λωρίδες και να τις κολλήσουμε μεταξύ τους για να γίνει πιο ενισχυμένο το καπέλο.

Τα διακοσμητικά στοιχεία του είναι αστερίες δύο μεγεθών, μικροί ιππόκαμποι, φύκια και μπουρμπουλήθρες από το παρακάτω χαρτόνι από το "Παράθυρο στην εκπαίδευση". Το συγκεκριμένο χαρτόνι είναι ιδιαίτερα σκληρό και γι΄αυτό και θα σταθούν τα όποια στοιχεία επιλέξουμε, για να κάνουμε το καπέλο του Καλοκαιριού.

ΗΛΙΟΣ

Ο ήλιος είναι εκτυπωμένος σε Α3 χαρτί, ζωγραφισμένος με μαρκαδόρους και "πασπαλισμένος" με χρυσόσκονη. Αφού τον ζωγραφίσετε, τον κολλάτε σε σκληρό κίτρινο χαρτόνι (για να μη λυγίζουν οι αχτίδες και να στέκεται) και τον κόβετε. Από πίσω κολλάτε ένα ραβδάκι γεμάτο κορδελίτσες κίτρινες, οι οποίες κινούνται με την κίνηση του ήλιου.

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Η στολή του Φθινοπώρου αποτελείται από:

  • ένα καπέλο
  • ένα κίτρινο φορεματάκι από φόδρα. Πάνω στο φόρεμα τοποθετούμε 3 κορδέλες, όπου τις ράβουμε μόνο στην κορυφή (κάτω από τη λαιμόκοψη) , ώστε όταν χορεύει το Φθινόπωρο να κινούνται.

Η κορδέλα που χρησιμοποιήθηκε εδώ είναι χρυσή. Όλα τα φύλλα είναι κομμένα από το χαρτόνι διπλής όψης με φθινοπωρινά φύλλα, που κυκλοφορεί το "Παράθυρο στην Εκπαίδευση". Από το ίδιο χαρτόνι είναι κομμένα και όλα τα φύλλα που χρησιμοποιήθηκαν στο καπέλο.

Η βάση του καπέλου είναι λωρίδα (4,5 * 70) από ένα χαρτόνι με ενιαία φθινοπωρινά φύλλα. Είναι προτιμότερο να κόψουμε δύο ίδιες λωρίδες και να τις κολλήσουμε μεταξύ τους για να γίνει πιο ενισχυμένο το καπέλο.

ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Η λωρίδα της βάσης (4,5 * 70) και το στήριγμα των χιονονιφάδων είναι από ένα γκρί/ασημί χαρτόνι με ανάγλυφα αστεράκια. Και τη λωρίδα της βάσης και το στήριγμα των χιονοχιφάδων το κάνουμε διπλό για μεγαλύτερη αντοχή.

Οι χιονονιφάδες είναι εκτυπωμένες σε απλό Α4 λευκό χαρτί, που πλαστικοποιήθηκε και κόπηκαν στη συνέχεια οι χιονονιφάδες.

Κατεβάστε τις χιονονιφάδες από το παρακάτω αρχείο Word:

ΧΙΟΝΟΝΙΦΑΔΕΣ.docx (36625