ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ

Το όνομά μου ανέβηκε στον ουρανό και πήρε μαζί του το γράμμα μου το αρχικό!

Σεπτέμβριος 2013

Στο τέλος της ανάρτησης θα βρείτε όλα τα αρχεία, που χρειάζεστε για τη δημιουργία του συγκεκριμένου παρουσιολογίου.

 

Το συγκεκριμένο παρουσιολόγιο δημιουργήθηκε για μια τάξη όπου τα 16 από τα 21 παιδιά του τμήματος είναι νήπια.

Αφού δουλέψαμε με διάφορες δραστηριότητες το αρχικό γραμματάκι του ονόματός μας τα παιδιά βρίσκουν το μπαλονάκι τους με τη βοήθεια των αρχικών γραμμάτων που κρέμονται. Στη συνέχεια το τοποθετούν στο συννεφάκι τους κάνοντας ταύτιση του ονόματος.

Όσα παιδιά έχουν ίδιο αρχικό γράμμα με άλλα παιδιά π.χ. Άννα - Αθηνά - Ανδριάννα, αφού βρουν τα μπαλονάκια με το αρχικό τους γράμμα (εδώ το Α) δίνουν στη συνέχεια έμφαση στο επώνυμο και ξεχωρίζουν ποιο είναι το δικό τους.

Χρησιμοποιήθηκαν για όλα τα παιδιά τα ίδια χρώματα για να δοθεί έμφαση στο όνομα κάθε παιδιού και στο αρχικό του γράμμα.

Το ίδιο παρουσιολόγιο μπορεί να κατασκευαστεί (με μερικές αλλαγές, που σας παρουσιάζονται παρακάτω) με τέτοιο τρόπο ώστε να τοποθετήσετε εάν θέλετε και τις φωτογραφίες των παιδιών.

(Στις παρακάτω εικόνες έχουν σβηστεί τα επώνυμα των παιδιών)

 
Εάν θέλετε να βάλετε στον ουρανό και τις φωτογραφίες των παιδιών τοποθετήστε ένα αεροπλανάκι δίπλα σε κάθε συννεφάκι. Τη φωτογραφία του παιδιού την τοποθετείτε στο παράθυρο με velcro (σκρατς). Αργότερα όταν τα παιδιά εξοικειωθούν με το όνομά τους αφαιρέστε τη φωτογραφία.
 

 

Δείτε ΕΔΩ πως να το κατασκευάσετε


Σχολιάστε μέσω Facebook ή αφήστε το μήνυμά σας στον καμβά (διαλέξτε ένα από τα πολύχρωμα χαρτάκια -πάνω δεξιά γωνία του καμβά-, "τραβήξτε" το στον καμβά & αφήστε το σχόλιό σας!