ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ - ΠΑΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ

Μικροί ζωγράφοι... θαυμάσια έργα!

Σεπτέμβριος 2014
 
Για κάθε παιδί εκτύπωσα ένα καβαλέτο και μια εικόνα με σωληνάριο μπογιάς και πινέλα. Τα έκοψα ακριβώς στο περίγραμμά τους, τα πλαστικοποίησα και τα ξαναέκοψα αφήνοντας μέρος του πλαστικοποιημένου φύλλου στο περίγραμμα, για να είναι πιο ανθεκτικά. Έγραψα τα ονόματα των παιδιών χρησιμοποιώντας ΜΑΡΚΑΔΟΡΟ ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ, ΠΟΥ ΣΒΗΝΕΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΑΣΕΤΟΝ. Έτσι όποια χρονιά θέλω, ξαναχρησιμοποιώ το συγκεκριμένο παρουσιολόγιο, αφού ό,τι θα δείτε γραμμένο ή ζωγραφισμένο πάνω στις πλαστικοποιημένες καρτέλες σβήνει με ασετόν!
 

 


Στη συνέχεια κάθε παιδί ζωγράφισε στο δικό του καβαλέτο ό,τι ήθελε. Τα παιδιά χρησιμοποίησαν και εδώ μόνο ανεξίτηλους μαρκαδόρους (μπλέ, κόκκινο, πράσινο και μαύρο), για να μπορέσουν οι καρτέλες αυτές να καθαριστούν και να χρησιμοποιηθούν, αν θέλουμε, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω και κάποια άλλη σχολική χρονιά... Επίσης μπορούν τα παιδιά μερικούς μήνες αργότερα αφού σβηστεί η αρχική ζωγραφιά να δημιουργήσουν μια νέα!

Κολλήσαμε σε κάθε καβαλέτο ένα κομματάκι velcro (αυτοκόλλητη ταινία σκρατς). 

Προσοχή: Όταν, αφού πλαστικοποιήσετε τα καβαλέτα, πάτε να τα κόψετε αφήστε ανάμεσα στα πόδαράκια του καβαλέτου όλο το πλαστικοποιημένο φύλλο γιατί πάνω σε αυτό θα τοποθετήσετε το κομματάκι velcro.

 


Κάθε παιδί το πρωί που έρχεται βρίσκει τα πινέλα του και τα τοποθετεί στο καβαλέτο του. 

Το τελικό αποτέλεσμα:

 

 


Κατεβάστε την εικόνα του καβαλέτου από ΕΔΩ

(Εκτυπώνετε 1 καβαλέτο σε κάθε φύλλο Α4

Αποθηκεύστε την εικόνα στον υπολογιστή σας -->Δεξί κλικ πάνω στην κλειστή αποθηκευμένη εικόνα και εκτύπωση - μέγεθος 20 * 25 εκατοστά)

 

Κατεβάστε την εικόνα με τα πινέλα από ΕΔΩ

(Εκτυπώνετε 2 εικόνες σε κάθε φύλλο Α4)

 


Σχολιάστε μέσω Facebook ή αφήστε το μήνυμά σας στον καμβά (διαλέξτε ένα από τα πολύχρωμα χαρτάκια -πάνω δεξιά γωνία του καμβά-, "τραβήξτε" το στον καμβά & αφήστε το σχόλιό σας!