ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Το τραγούδι των κανόνων της παρεούλας!

Για να αρχίσουμε να διαβάζουμε ένα παραμύθι ή μια ιστοριούλα τα παιδιά συνήθως λένε "Κόκκινη κλωστή δεμένη κ.τ.λ." και ξέρουν τι θα ακολουθήσει... Είναι μια ρουτίνα που τα βοηθάει να συγκεντρωθούν σε αυτό που θα ακολουθήσει...
Γιατί να μην έχουμε κάτι ανάλογο να τραγουδήσουμε και όταν καθόμαστε στην παρεούλα σκέφτηκα... Ένα τραγουδάκι με τα βασικά πραγματάκια που πρέπει να τηρούμε στην παρεούλα μας, που θα μας ηρεμεί και θα μας υπενθυμίζει μέσα από τις κινήσεις που θα κάνουμε όσο το τραγουδάμε, τους βασικούς κανόνες της παρεούλας (σηκώνουμε χεράκι για να μιλήσουμε, δεν κουνάμε χέρια πόδια, προσέχουμε τι λένε οι άλλοι κ.τ.λ.).
Έτσι έγραψα ένα τραγουδάκι που ο ρυθμός των πρώτων στίχων του τραγουδιού "Έχω ένα σώμα" από τα Ζουζούνια, μπορεί να σας βοηθήσει να το μελοποιήσετε. Χρειαζόμαστε ένα ρυθμό ήρεμο που να μην ξεσηκώνει τα παιδιά...
 
 
 
Τα λογάκια...
 
Στην παρεούλα σαν θα καθίσω
το στοματάκι μου έχω κλειστό,
μα το χεράκι μου αν σηκώσω
τη σκέψη μου μπορώ να πω!
(Μίλα εσύ, μιλώ κι εγώ
μα προσοχή μην πεταχτώ!) (2)
 
Τα μάτια μου έχω ανοιχτά
και τα αυτάκια μου κι αυτά,
για να ακούσω ό,τι θα πουν
όμορφες σκέψεις θα μοιραστούν!
(Τη θέση μου γνωρίζω εγώ
χέρια και πόδια δεν κουνώ!) (2)
 
Έχουμε τώρα την πιο ωραία
στην τάξη μας γλυκιά παρέα!
Η παρεούλα μας αυτή
σα μια φωλιά είναι ζεστή!
(Κι όλα όσα είπα τα τηρώ
μετά το 10 που θα πω!) (2)
 
(αρχίζουμε να μετράμε 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10! Σσσσσσς!) 
 

 

 
Και εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα στην παρεούλα με το θέμα του νερού και της τουαλέτας (τα θυμούνται και τα δύο όταν είναι να καθίσουμε!!!) καρφιτσώστε τις παρακάτω εικόνες στον πίνακα της Παρεούλας! Ακόμα και εάν καθίσουν χωρίς να έχουν πιεί πρώτα νερό ή πάει τουαλέτα οι εικόνες τους το υπενθυμίζουν!

Κλικάρετε τις εικόνες για να τις κατεβάσετε
   

 

Σχολιάστε μέσω Facebook ή αφήστε το μήνυμά σας στον καμβά (διαλέξτε ένα από τα πολύχρωμα χαρτάκια -πάνω δεξιά γωνία του καμβά-, "τραβήξτε" το στον καμβά & αφήστε το σχόλιό σας!