ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΗΜΕΡΕΣ

Η Μαριορίτσα μας μαθαίνει τα χρώματα...

ΜΗ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΡΙΟΡΙΤΣΑ!!!

Οι παρακάτω δραστηριότητες έχουν νόημα μόνο εάν τα παιδιά ξέρουν τη Μαριορίτσα και το τραγούδι της...

 

Έχουμε φτιάξει τα μπλουζάκια για την εβδομαδιαία μπουγάδα της Μαριορίτσας.

Επιλέξτε ότι χρώματα θέλετε εσείς για να χρωματίσετε τα ρούχα (καλό είναι βέβαια να είναι χρωματισμένα με τα πιο γνωστά χρώματα, για να είμαστε σίγουροι ότι τα παιδιά μας τα γνωρίζουν - κόκκινο, κίτρινο, μπλε, πράσινο, καφέ, ροζ, πορτοκαλί, λευκό... Κατά τη διάρκεια της χρονιάς μπορούμε να ανανεώσουμε την μπουγάδα φτιάχνοντας άλλα ρούχα με άλλα χρώματα).

Δραστηριότητες:

  • Δείχνετε ένα φανελάκι π.χ. το Κίτρινο. Τα παιδιά που φοράνε κάποιο κίτρινο ρούχο μαζεύονται γύρω από αυτό. Βρίσκετε το χρώμα νικητή (το χρώμα που βρίσκεται στα ρούχα των πιο πολλών παιδιών).

 

  • Βάζετε τα μπλουζάκια μέσα σε στεφάνια στο πάτωμα. Τα παιδιά καλούνται να φέρουν χρωματιστά αντικείμενα, που βρίσκονται στο χώρο και τα τοποθετούν στο σωστό στεφάνι ανάλογα με το χρώμα τους (π.χ. ο κίτρινος μαρκαδόρος θα πάει στο στεφάνι με το κίτρινο μπλουζάκι).

 

  • Δείχνουμε ένα μπλουζάκι π.χ. το Κίτρινο. Τα παιδιά πρέπει να πουν τί χρώμα είναι και αφού "διαβάσουμε" την ημέρα που γράφει επάνω πρέπει να θυμηθούν ποιά δραστηριότητα κάνει η Μαριορίτσα εκείνη την ημέρα (κάνει πλύση).

 

  • Ζωγραφίζουμε τα μπλουζάκια στο χαρτάκι μας, γιατί ξέβαψαν!

Κλικάρετε την εικόνα, για να την αποθηκεύσετε:

 

  • Κατασκευή "Η μπουγάδα της Μαριορίτσας"

Δίνουμε σε κάθε παιδί μια σειρά από μπλουζάκια (Δευτέρα - Κυριακή).

Τα παιδιά ζωγραφίζουν τα μπλουζάκια (είτε με χρώματα που θέλουν, είτε βάζοντας τα ίδια χρώματα που έχουν και τα μπλουζάκια της Μαριορίτσας). Τα κόβουν και τα κολλούν στα σχοινάκια τους...

 

Κλικάρετε την εικόνα, για να την αποθηκεύσετε:

Απλώνουν την μπουγάδα τους...

Κάντε κλικ στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση:

Στο τέλος της κατασκευής κάθε παιδί λέει με τι χρώμα ζωγράφισε κάθε μπλουζάκι ή καλείται να πει τι χρώματα έχει η μπουγάδα του διπλανού του.