Δημιουργώ σουπλά χρησιμοποιώντας στοιχεία από διάφορες ζωγραφιές των παιδιών!


Η ζωγραφική αποτελεί μια από τις πιο ευχάριστες ενασχολήσεις των περισσότερων παιδιών! Κατά τη διάρκεια της χρονιάς οι ζωγραφιές με το ελεύθερο σχέδιό τους είναι πολλές και μπορείτε κάποιες από αυτές να τις αξιοποιήσετε δημιουργώντας σουπλά για κάθε παιδί.

Επιλέγουμε κάποιες από τις ελεύθερες ζωγραφιές του παιδιού και κόβουμε μερικά στοιχεία από την κάθε μια. Για παράδειγμα έναν ήλιο, ένα ουράνιο τόξο, σπιτάκια, ανθρωπάκια, δέντρα κ.τ.λ. Τα στοιχεία αυτά τα ανασυνθέτουμε φτιάχνοντας μια καινούργια ζωγραφιά μέσα σε ένα φύλλο πλαστικοποίησης. Ό,τι κόβουμε από τις ζωγραφιές των παιδιών το τοποθετούμε κατευθείαν μέσα στο φύλλο πλαστικοποίησης, χωρίς να χρειάζεται να το κολλήσουμε κάπου. Θέλει λίγο προσοχή να μην κουνηθούν "τα στοιχεία" όταν βάλουμε το φύλλο στον πλαστικοποιητή.

Το πλαστικοποιούμε και έτοιμο το σουπλά μας. Mπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν καδράκι στο δωμάτιο του παιδιού ή σαν αναμνηστικό στο τέλος της χρονιάς κ.τ.λ.

Το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει!

 

Τα συγκεκριμένα σουπλά είναι φτιαγμένα 

με φύλλα πλαστικοποίησης μεγέθους Α3.

 


Σχολικό Έτος 2014-2015

Μερικά από τα σουπλά μας...

(Το φόντο είναι διάφανο... το καφέ χρώμα εδώ είναι από την επιφάνεια που τα ακούμπησα για να τα φωτογραφίσω...)

Ο 


Σχολικό Έτος 2013-2014

Μερικά από τα σουπλά μας...

(Το επώνυμο των παιδιών έχει σβηστεί...)

 

 

 

 


Σχολιάστε μέσω Facebook ή αφήστε το μήνυμά σας στον καμβά (διαλέξτε ένα από τα χρωματιστά χαρτάκια -πάνω δεξιά γωνία του καμβά-, "τραβήξτε" το στον καμβά & αφήστε το σχόλιό σας!