ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΦΙΛΙΑ


"Τα χέρια δε χτυπάνε τα χέρια αγαπάνε"

ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: Οι μαθητές του 1ου ολοήμερου νηπιαγωγείου Παλαιοκάστρου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ: Βιργινία Αρβανιτίδου

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Μαρία Κουτσανοπούλου (Υπεύθυνη νηπιαγωγός - Εικονογράφηση)

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΒΑΡΦΗ - σκληρό εξώφυλλο

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Τι μπορεί να κάνει ένα χέρι όταν είναι λυπημένο; Υπάρχουν πολύχρωμα χέρια; Και αν ναι πώς αποκτούν τα χρώματά τους; Ένα παραμύθι με χέρια που... αγγίζουν το φαινόμενο της βίας... δίνουν απλόχερα την αγάπη τους και... ανοίγουν πολλά παράθυρα στη χρωματιστή πλευρά της ζωής. (Από το οπυσθόφυλλο του βιβλίου)

 

Λίγα λόγια από το Kidsactivities.gr:

    Μια φορά ήταν ένα χέρι μωβ, που ήταν πολύ λυπημένο και δεν είχε φίλους. Για να το προσέξουν άρχισε να κάνει άσχημα πράγματα... Να χτυπάει, να σπάει, να χαλάει, να τραβάει... Φυσικά είχε το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιθυμούσε! Κανένας πάλι δεν το ήθελε! Μέχρι που μια μέρα ένα πολύχρωμο χέρι ήρθε κοντά του και του πρότεινε να του δείξει πολλά όμορφα πράγματα, που μπορούν να κάνουν τα χέρια! Έπαιξαν παιχνίδια, βούτηξαν μέσα στην μπογιά, έπαιξαν μπάλα, διάβασαν βιβλία, έπαιξαν κουκλοθέατρο και μουσική πάνω στο πιάνο, κολύμπησαν και έφτιαξαν κάστρα στην αμμουδιά, βοήθησαν άλλους... Και το αποτέλεσμα; Το μωβ θυμωμένο χέρι να γίνει ένα χαρούμενο χρωματιστό χέρι!

Υπέροχη εικονογράφηση, απλός και κατανοητός λόγος! Περιγραφή οικείων, ευχάριστων και γνωστών δραστηριοτήτων που κάνουν τα παιδιά με τα χέρια τους.

 Και φυσικά υπέροχο το μήνυμα που περνά το βιβλίο:

 ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΔΕ ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΓΑΠΑΝΕ


"Τα χέρια δεν είναι για να δέρνουμε"

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Agassi Martine

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Μεταίχμιο - Μαλακό εξώφυλλο

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Τί πρέπει και τί δεν πρέπει να κάνουμε με τα χέρια μας; Τα χέρια είναι για να χαιρετάμε, να παίζουμε, να χειροκροτούμε, να μετράμε, να βοηθάμε τους άλλους, να κατασκευάζουμε πράγματα, να μας κρατάνε ασφαλείς. Υπάρχουν πολλοί εναλλακτικοί τρόποι για να χειριστούμε τα συναισθήματά μας χωρίς να καταφύγουμε σε επιθετική συμπεριφορά. Με τη βοήθεια αυτού του βιβλίου τα παιδιά θα καταλάβουν ότι η βία ποτέ δε βγαίνει σε καλό. Κάθε παιδί μπορεί να κάνει με τα χέρια του διασκεδαστικά και εποικοδομητικά πράγματα, να τιθασεύει τα έντονα συναισθήματα θυμού ή ζήλιας βρίσκοντας εναλλακτικές λύσεις όταν του έρχεται να χτυπήσει κάποιον. Πώς; Χοροπηδώντας, ζωγραφίζοντας, συζητώντας... Τα κείμενα είναι απλά και σύντομα. Η χαριτωμένη εικονογράφηση και η αμεσότητα των φράσεων καθοδηγούν τα παιδιά στην υιοθέτηση βασικών κανόνων καλής συμπεριφοράς. Στο τέλος του βιβλίου οι ενήλικες θα βρουν θέματα για συζήτηση και δραστηριότητες που μπορούν να πραγματοποιήσουν με τα παιδιά.


"Η σκάλα της αγάπης"

 


"Του σκοινιού τα μανταλάκια"