"Ψυχοκινητικές" Αποκριάτικες Παρομοιώσεις

Σχολικό Έτος 2014-2015
 
Επειδή στα παιδιά μου στο σχολείο άρεσαν πολύ οι Χριστουγεννιάτικες "ψυχοκινητικές" παρομοιώσεις, ετοίμασα κάποιες καινούριες..... αποκριάτικες!
Τα ρώτησα τι θα ντυθούνε και "χρησιμοποίησα" κυρίως τις στολές τους σε αυτές...
Aπλά δείχνετε μια κάρτα στα παιδιά και όλα μαζί αναπαριστούν το περιεχόμενό της.
Εναλλακτικά τις καρτέλες τις χρησιμοποιείτε για παντομίμα. Το κάθε παιδί βλέπει μόνο αυτό την κάρτα του (δεν τη δείχνει στους άλλους), την αναπαριστά και οι συμμαθητές του μαντεύουν το περιεχόμενό της!
 
Η μόνη διαφορά με τις Χριστουγεννιάτικες είναι ότι υπάρχει και μια μικρή προέκταση σε κάθε κάρτα.... 
Δηλάδη π.χ. στην κάρτα με τη στολή του λουλουδιού τα παιδιά αρχικά γίνονται λουλουδάκια που ανθίζουν στο πρωινό φως... μετά όμως συνεχίζουμε περιγράφοντας διάφορες καιρικές συνθήκες στις οποίες τα "λουλουδάκια" πρέπει να κινηθούν ανάλογα κ.τ.λ.
Ή στην κάρτα με το Ζορό τα παιδιά αφού σχηματίσουν το Ζ στον αέρα "μεταμορφώνουν" το Ζορό σε Τορό και σχηματίζουν στον αέρα το Τ, σε Ρορό και σχηματίζουν το Ρ, σε Κορό και σχηματίζουν το Κ κ.τ.λ.!
Σε κάθε κάρτα ασχοληθείτε λοιπόν και με την προέκτασή της!!!
 
Καλή διασκέδαση!
 
(Προεπισκόπηση-Download των καρτών θα κάνετε στο τέλος της ανάρτησης)
Στην τελευταία κάρτα είναι γραμμένο το ποίημα "Η ζημιά" της Ειρήνης Γενειατάκη Αρβανιτίδη... Ένα ποίημα για ένα γλυκύτατο κλόουν που εμείς το τραγουδάμε στο ρυθμό της "Συννεφούλας" του Σαββόπουλου και διασκεδάζουμε πολύ!
 
Ευχαριστώ πολύ την εξαίρετη συνάδελφο Αριάδνη Ευαγγελοπούλου στο blog της οποίας το πρωτοανακάλυψα!
 
Κατεβάστε το αρχείο με τις κάρτες (.pdf) από ΕΔΩ
 

 


 

Σχολιάστε μέσω Facebook ή αφήστε το μήνυμά σας στον καμβά (διαλέξτε ένα από τα χρωματιστά χαρτάκια -πάνω δεξιά γωνία του καμβά-, "τραβήξτε" το στον καμβά & αφήστε το σχόλιό σας!