ΑΝΟΙΞΗ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

Ανοιξιάτικος φράχτης σημειωματάριο

Κολλάμε με πιστόλι σιλικόνης (θερμοκόλλησης) τα ξυλάκια παγωτού για να σχηματίσουμε τους φράχτες.

Στολίζουμε τους φράχτες με σύρμα πίπας, λουλουδάκια, πεταλούδες, πασχαλίτσες, φυλλαράκια από κανσόν κ.τ.λ.

Τέλος κολλάμε το μπλοκάκι σημειώσεων. Στην πρώτη σελίδα του τα παιδιά γράφουν κάτι σχετικό με την Άνοιξη ("Καλώς ήρθες Άνοιξη" ή σκέτο "ΑΝΟΙΞΗ" κ.τ.λ.)

 

ΔΩΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

Η συγκεκριμένη κατασκευή μπορεί να γίνει και δωράκι για τη γιορτή της Μητέρας, όπου στην πρώτη σελιδούλα τα παιδιά γράφουν το μηνυματάκι τους στη μαμά τους ("Μαμά σ΄αγαπώ πολύ πολύ!", "Μαμά σ΄ευχαριστώ για όλα!" κ.τ.λ.). Τα παιδιά μπορούν να γράψουν περισσότερα από ένα "μηνυματάκια" στη μαμά τους χρησιμοποιώντας παραπάνω σελιδούλες... Γράφουν δηλαδή και στην 1η σελιδούλα και στη 2η και στην 3η. Για οικονομία χωρίστε το σημειωματάριο σε 2 ή 3 κομμάτια. Δε χρειάζεται να βάλετε σε κάθε παιδί ολόκληρο το πακετάκι.

Το ιδανικό είναι τα παιδιά να ζωγραφίσουν μικρές εικονίτσες (πεταλουδίτσες, λουλουδάκια, καρδούλες, έναν ήλιο κ.τ.λ.) να τις κόψετε, να τις πλαστικοποιήσετε (θα είναι μικρούλες οπότε τα φύλλα πλαστικοποίησης που θα χρησιμοποιήσετε είναι ελάχιστα...) και να τις κολλήσετε πάνω στο φράχτη. 

Προσωπικά προτιμώ να είναι ο φράχτης γεμάτος με μικρές ζωγραφιές από τα παιδιά (δυο λουλούδια, μια καρδιά, μια πεταλούδα, ένα ήλιο), γιατί ότι είναι φτιαγμένο από παιδικά χεράκια είναι πάντα υπέροχο! Και έτσι θα έχει και ιδιαίτερη αξία για τη μανούλα τους... 

Δυστυχώς δεν έχω φωτογραφία να σας παρουσιάσω από δημιουργίες των παιδιών.... Η φωτογραφία που υπάρχει εδώ είναι τα δείγματα που είχα φτιάξει.... Όπως και να το φτιάξετε καλή επιτυχία!