ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Ορίστε μια συγκεκριμένη ημέρα δανεισμού και επιστροφής βιβλίων.

Η πιο κατάλληλη ημέρα είναι ενδεχομένως  η Δευτέρα, γιατί αρχίζει η εβδομάδα και είναι εύκολο να κατανοήσουν τα παιδιά ότι θα κρατήσουν το βιβλίο στο σπίτι τους μια ολόκληρη εβδομάδα (από Δευτέρα μέχρι Κυριακή και τη Δευτέρα το πρωί το επιστρέφουμε στο σχολείο). 

Εκτυπώστε φύλλα δανεισμού βιβλίων για όλα τα παιδιά. 

Τα παιδιά κάθε φορά που δανείζονται ένα βιβλίο πρέπει να γράφουν στο φύλλο δανεισμού τους τον τίτλο του βιβλίου και την ημερομηνία δανεισμού (π.χ. 15/10/2013). Όταν το επιστέφουν γράφουν την ημερομηνία επιστροφής.

Τα φύλλα δανεισμού κάθε παιδιού στο τέλος θα γίνουν το βιβλιαράκι της δανειστικής βιβλιοθήκης τους.

Για εμάς  το βιβλιαράκι αυτό θα αποτελεί δείγμα της προόδου ή μη των παιδιών στη γραφή (συνήθως είναι πραγματικά εκπληκτική η διαφορά του πρώτου και του τελευταίου φύλλου της χρονιάς!) και για τα παιδιά θα είναι ένας οδηγός για το πόσα και ποιά βιβλία έχουν δανειστεί.

Αυτή η διαδικασία ρουτίνας  δανεισμού είναι ιδιαίτερα αποδεκτή και ευχάριστη για τα παιδιά,  γι΄ αυτό προσπαθήστε να την εφαρμόσετε από την αρχή της χρονιάς. Ο αριθμός και η ποικιλία  των βιβλίων του σχολείου σας είναι βασικός παράγοντας βέβαια για την υλοποίηση ή μη της δανειστικής βιβλιοθήκης…

 

ΦΥΛΛΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΒΙΒΛΙΩΝ - ΑΓΟΡΙΑ

Κάθε φύλλο είναι σχεδιασμένο να χωράει 3 βιβλία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ (ΕΓΧΡΩΜΟ -.pdf αρχείο)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ (ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟ-.pdf αρχείο)

 

 

ΦΥΛΛΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΒΙΒΛΙΩΝ - ΚΟΡΙΤΣΙΑ 

Κάθε φύλλο είναι σχεδιασμένο να χωράει 3 βιβλία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ (ΕΓΧΡΩΜΟ-.pdf αρχείο)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ (ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟ-.pdf αρχείο)